sunnuntai 12. helmikuuta 2017

KIERA CASS - ELIITTI


35 TYTTÖÄ SAAPUI PALATSIIN. VAIN KUUSI ON JÄLJELLÄ.

Nyt kun joukko on rajattu kuuden tytön Eliittiin, kilpailu prinssi Maxonin sydämestä muuttuu yhä raivokkaammaksi - ja America yrittää vieläkin selvittää todelliset tunteensa. Rakastaako hän Maxonia, joka voisi tehdä hänen elämästään tarumaista? Vai kuuluuko sydän ensirakkaudelle, Aspenillle?

America tarvistee päätöksentekoon epätoivoisesti lisää aikaa. Muut Eliittiin kuuluvat tytöt kuitenkin tietävät tarkalleen, mitä haluavat - ja American mahdollisuudet päättää tulevaisuudestaan ovat lipeämässä hänen ulottumattomiinsa.Olen niin onnellinen tästä sarjasta! En muista milloin viimeeksi on täytynyt sinnitellä hereillä ja lukea aamu neljään asti, kun ei vain ole pystynyt jättämään kirjaa kesken. Eliitti on jatkoa Valinnalle, jonka luin uudestaan tammikuun alussa. Seuraavat kappaleet tulevat siis sisältämään spoilereita ensimmäisestä osasta, joten jatkathan omalla vastuullasi.

Eliitti jatkaa suoraan siitä, mihin Valinta jäi. Eletään siis neljännen maailmansodan jälkeistä aikaa entisissä Yhdysvalloissa, joka on muuttunut kuningaskunta Illéaksi. Illéan prinssi Maxonin on tullut aika valita itselleen puoliso ja tätä valintaa välitetään TV:n välityksellä koko kansalle. America on selvinnyt Valinnassa 6 tytön Eliittiin, mutta ei siltikään vielä tiedä haluaako prinsessaksi vai ei. Toinen osa keskittyykin paljon siihen kumman miehen America valitsee; prinssi Maxonin vai ensirakkauden Aspenin, joka on työllistynyt palatsiin vartijaksi. America pyytää jatkuvasti Maxonilta lisää aikaa päätökseen, haluaako hän prinsessaksi vai ei (ja haluaako hän Aspenin vai ei, mutta tätähän Maxon ei tiedä). Olenkin yllättynyt siitä, kuinka vähän minua ärsytti American aikaansaamattomuus päätöksenteossa. Normaalisti tällaiset päähenkilöt tuppaavat ärsyttämään aivan valtavasti. Olen selkeästi vain päättänyt pitää tästä sarjasta.

Eliitissä on synkempiä piirteitä kuin Valinnassa ja asiat tuntuvat menevän paljon huonompaan suuntaan. Kuningas saa tarpeekseen Americasta ja yrittää savustaa tämän ulos kilpailusta. Kapinalliset hyökkäävät yhä tiheämpään tahtiin palatsiin. Lukija saa vastauksia ensimmäisessä osassa heränneisiin kysymyksiin, mutta myös paljon uusia kysymyksiä nousee esiin. 

Olen aika varma, että tämän trilogian loppu on arvattavissa oikein. Silti on hyvinkin viihdyttävää ja mielenkiintoista lukea kuinka siihen lopputulokseen päästään. Eliitissä tapahtui paljon sellaista, mitä en osannut arvata tulevan! Eliitissä valaistaan myös Gregory Illéan valtaan nousemista ja sitä edeltävää aikaa.. ja sain kyllä paljon kylmiä väreitä. Tuli aika elävästi mieleen Trump ja hänen sanomisensa ja ajatusmaailma. Ei ollenkaan hyvä juttu. 

Toinen osa ei aivan yltänyt mielestäni ensimmäisen tasolle, vaikka tässäkin oli paljon hyviä juttuja. Dystopia osuutta jäin ehkä kaipaamaan hitusen enemmän, sekä lisätietoa maailmasta jossa eletään. Trilogioiden toiset osat tuppaavat yleensä olemaan niitä heikoimpia lenkkejä. Tällä hetkellä odotan tuskissani, että saisin sarjan kolmannen osan käsiini. Sain sen jo toissapäivänä tilattua Adlibrikselta, mutta lähetysaika oli 5-15 arkipäivää... toivottavasti ei mene puolta kuukautta!

Suosittelen edelleen sarjaa jos nuorten kirjat ja romanttiikka uppoaa. :)

Arvosana: 
Teos: Eliitti
Kirjailija: Kiera Cass
Sivuja: 320
Kustantaja: Pen & Paper
Kirjasarja/Trilogia: The Selection #2
Mistä minulle: Adlibris

Helmet lukuhaaste 2017: 29. Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ! :)